Avainsanat

, , , ,

Viime syksynä bongasimme vanhan kenkätehtaan konkurssihuutokaupasta paketin, johon kuului mm. neljä Kilta-tuolia, kolme Martelan toimistotuolia, tarjoilukärry ja kukkapylväs. Koko paketti irtosi 40 eurolla, ei siis ollenkaan paha hinta!

img_6276img_6271

Kaikki tuolit on verhoiltu ruskealla villakankaalla, jossa näkyy vuosien kova käyttö. Kiltojen uudelleenverhoilu antaa ainakin toistaiseksi odottaa itseään; se vaatisi huomattavasti enenmmän perehtymistä, aikaa ja vaivaa. Sen sijaan perusmallin toimistotuolien rakenne osoittautui melko yksinkertaiseksi: selkänojan ja pohjan ruuvien aukaisemisen jälkeen käsiin jäi kaksi muotoon taivutettua vaneria, joiden ympärille kankaat oli nidottu. Suurin homma oli vanhojen verhoilujen purkaminen; niittien repimisessä meni ylivoimaisesti eniten aikaa koko verhoiluprojektissa. Vaihdoin vanhan vaahtomuovin tilalle uuden ja verhoilukankaaksi valitsin harmaan villasekoitteen, jonka ei pitäisi nyppyyntyä. img_6278Erityisen tyytyväinen olen koko tuolin kiertävään tereeseen, johon pystyin hyödyntämään vanhan tereen sisällä olleen muoviletkun.

Laskeskelin, että yhden tuolin kunnostamiseen kului aikaa noin 8 tuntia kaikki työvaiheet huomioiden. Vaahtomuoville ja kankaalle tuli hintaa yhteensä noin 20 €. Kaksi tuolia odottelee vielä uutta elämää, kun sopiva väli projektille löytyy. Toivoisin myös, että löytäisin jostain neljännen samanlaisen tuolin (vinkkejä otetaan vastaan!)

Mainokset