Avainsanat

, , , , ,

Näiden joulukorttien idea syntyi jo useampi vuosi sitten, kun huomasin, että tammen lehden voi tietyssä kuvakulmassa hahmottaa myös joulukuusena.  Toteutus kuitenkin on lykkääntynyt, koska tyypilliseen joulukorttien askarteluaikaan lehdet ovat jo aikaa sitten lakastuneet. Viime syksynä päätin olla ajoissa ja sainkin joulukortit askarreltua jo syyskuun alussa. Postittamiseen korttien aikaisella valmistumisella ei harmi kyllä näyttänyt  olevan vaikutusta, vaan se tapahtui tuttuun tapaan viime tipassa…img_1760Tarvikkeet:
– sanomalehtiä pöydän suojaamiseksi
– talouspaperia
– kertakäyttölautanen tai margariinirasian kansi maalia varten
– tammen lehtiä
– korttipohjia
– askartelumaalia
– vaahtomuovinen tuputin
– pieni maalaustela
– tarroja

Ohje:
1. Kerää erikokoisia tammen lehtiä. Jos et ehdi img_1759askarrella kortteja samana päivänä, säilytä lehdet jääkaapissa pienessä muovipussissa, etteivät ne pääse kuivumaan.
2. Suojaa pöytä sanomalehdellä. Valuta pieni määrä askartelumaalia kertakäyttölautaselle.
3. Tuputa maalia lehden oikealle (sileämmälle) puolelle. Aseta lehti korttipohjan päälle haluaamasi kohtaan, laita päälle pala talouspaperia ja rullaa telalla lehden päältä.
4. Samaa lehteä voi käyttää monta kertaa, lisää vain maalia välillä. Talouspaperia kannattaa vaihtaa usein, ettei siitä siirry maalisotkuja korttipohjaan.
5. Viimeistele kortit haluamallasi tavalla tarroilla ja hyvän joulun toivotuksilla.

Mainokset