Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Kesän jälkeen on taas aikaa palata blogin ääreen! Töitäkin on jo melkein kaksi viikkoa takana. Miten kesä aina hurahtaakin niin vauhdikkaasti ohitse? Lomalla leireilin, mökkeilin ja kävin pyöräreissulla Kemiönsaaressa. Seutu oli kyllä hienoa, varsinkin Taalintehtaan ja Mathildedalin vanhat ruukkialueet! Sadepäivinä tuli myös askarreltua kädentaitojen parissa, tässä vilauksia niistä.
IMG_6196Sain viime joulun aikaan ystävän äidiltä hänelle tarpeettomia kangaspaloja ja ompelin niistä pussukoita, joissa on kätevä kuljettaa vaikkapa käsitöitä (varsinkin niiden, joilla on yhtä aikaa kesken yksi jos toinenkin projekti…)

IMG_6200Tämä matto on aloitettu Lankavan Asteri-maton ohjeella, mutta se jäi alkuperäistä mallia pienemmäksi (halkaisija n. 90 cm), kun kude loppui kesken. Ihan kiva se on kyllä näinkin!

IMG_6203Väli-, leiri- ja reissutyönä tein sukkia, tässä parit raidalliset lasten sukat.

IMG_6205Sukkia olen tehnyt lähinnä Nallen ja 7 Veljeksen jämälangoista. Vasemmanpuoleinen pari on pätkävärjättyä harmaakirjavaa Nallea, joka ei mielestäni ainakaan pikkusukissa ole mitenkään erityisen kaunis. Kun lankaa yksien sukkien jälkeen edelleen jäi, tein toisen parin broken-seed-stitch-mallineuleella. Lopputulos kätkee hyvin alkuperäisen langan värivaihtelut. Tässä vielä ohje broken-seed-stitchiin:
1. krs (oranssi): neulo kaikki silmukat oikein
2. krs (kirjava): neulo *1 o 1 n*, toista kerroksen loppuun
3. krs (oranssi): neulo kaikki silmukat oikein
4. krs (kirjava): neulo *1 n 1 o*, toista kerroksen loppuun
Toista kerroksia 1.-4.