Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Töissä on pitänyt kiirettä, mutta jotain on silti käsityörintamallakin valmistunut. Tosin ei mitään uutta ja ihmeellistä, koska väsyneenä on ollut parasta tehdä jotakin tuttua ja helppoa. Kuten junasukkia ja huovutettuja lapasia…IMG_5881Sinikirjavasta Biancasta olen neulonut lapaset jo kerran aiemmin. Silloin raidat eivät sattuneet symmetrisesti enkä edes yrittänyt korjata asiaa huomattuani sen. Nyt tavoitteeni oli neuloa keskenään samanlaiset lapaset, mutta oli se kyllä vaikeaa! Lankaa on pätkitty ja täsmätty monta kertaa, eivätkä nämä siltikään täysin identtiset ole…

Violetti-raidalliset lapaset olin neulonut ja aiemmin, mutta viimeistely eli huovutus puuttui. Olisin näihinkin mielelläni neulonut käänteen ranteeseen, mutta lähellekään samanväristä lankaa ei enää ollut varastossa. Ja koska Huopasen(kin) valmistus on lopetettu, lapaset saivat jäädä sellaisiksi kuin olivat.

Lanka: Violetit lapaset: Novita Huopanen (100 g = 157 m, 100 % villaa)
Sinikirjavat lapaset: Novita Bianca (50 g = 85 m, 100 % villaa)
Puikot: nro 7 sukkapuikot
Ohje: Käänteellisten lapasten ohje

IMG_5880Junasukat ja -lapaset menivät äidin kummipojan pojalle, joka syntyi ennen aikojaan vain 1400 g painoisena. Nyt poika on kuulemma jo tomeroitunut ja kasvaa hyvää vauhtia, hieno homma!

Lanka: Kirjo-Pirkka (100 g=420 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)
Puikot: nro 2,5 sukkapuikot
Sukkien ohje: Taito Etelä-Pohjanmaa
Lapasten ohje: Luo 32 s sukkapuikoille. Neulo 2 o 2 n 16 krs. Neulo *4 krs nurin, 4 krs oikein*, toista *–* vielä 3 kertaa. Aloita kavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli. Neulo 2. ja 4. puikon lopussa toiseksi ja kolmanneksi viimeinen s oikein yhteen, 1 o. Toista kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi, päättele langat.

Mainokset