Avainsanat

, , , , , ,

???????????????????????????????Viime syksynä esittelin blogissa Maatuska-lapaset, joiden kämmen-puolelle syntyi hauska raita-efekti vahingossa, kun en kirjoneuletta neuloessani ymmärtänyt pitää lankoja koko ajan samassa järjestyksessä. Serkkupoika sai joululahjaksi lapaset, joihin tein saman ”virheen” tarkoituksella.

Lanka: Novita Isoveli (100 g = 130 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)
Puikot: nro 4 sukkapuikot
Ohje: (Koko miehelle)
1.
Luo 36 s. Neulo suljettuna neuleena 1 o, 1 n joustinneuletta 8 cm. Lisää viimeisellä joustinneulekerroksella 4 silmukkaa tasavälein.
2. Aloita kirjoneule. Neulo 1. ja 3. puikolla niin, että valkea lanka on lähempänä sormen tyveä ja 2. ja 4. puikolla niin, että vihreä lanka on lähempänä sormen tyveä. (Havainnollinen kuva lankojen asemoinnista löytyy täältä.)
3. Kun olet neulonut kirjoneuletta 2 cm, aloita peukalokiilan lisäykset: neulo 2. puikon s:illa oikein, kunnes puikon lopussa on 4 s. Lisää silmukka (= neulo kahden s:n välinen lankalenkki kiertäen oikein), neulo 2 o, tee lisäys ja neulo 2 o.
4. Jatka kirjoneuletta ja toista kiilan lisäyksiä joka 3.krs vielä 6 kertaa.
5. Kun olet tehnyt lisäykset valmiiksi, neulo 1 krs ja sitten seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 16 s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta silmukkaa.
6. Jatka kirjoneuletta, kunnes kämmenosan pituus on n. 16 cm tai etusormi peittyy.
7. Aloita kärkikavennukset: Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Neulo 2. ja 4. puikon lopussa 2 o yhteen ja 1 o. Tee kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s.
8. Katkaise lanka, pujota se loppujen silmukoiden läpi ja päättele hyvin.
9. Neulo oikean käden lapanen peilikuvaksi (tee peukalokiila 2 silmukan päähän 3. puikon alusta)
10. Peukalo: Ota apulangalla odottavat silmukat puikoille ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s (=18 s). Neulo kirjoneuletta 3 puikolla suljettuna neuleena. Kun peukalon pituus on n. 5,5 cm tee kärkikavennus neulomalla joka puikon lopussa 2 o yhteen kunnes työssä on jäljellä 4 s. Katkaise lanka, pujota se loppujen silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Mainokset