Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

IMG_4541???????????????????????????????Tänään kävimme tapaamassa ystäväpiirin uusinta tulokasta, 3-viikkoista Simoa. Suloinen pieni poika, jolle uni ja ruoka näyttivät maistuvan 🙂 Tiesin jo etukäteen, että tulossa oli poika, joten nutun ja myssyn väriksi valikoitui vaalean-sininen. Tavoistani poiketen en tehnyt sukkia, koska luulen että isoveljelle reilut 2 vuotta sitten neulotut vauvasukat ovat vielä käyttökelpoiset…

Kirpeällä syksysäällä
peikot kirmaa siellä täällä.
Ne kuurnuilee,
ne piiloilee,
ne kuperkeikkaa heittää.

Seipäillä kuivuvat pellavalyhteet
syksyn sumu peittää.

Lanka: Sinikirjavat Kirjopirkka (100 g = 420 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia) ja Wendy Happy 4 ply (75 % bambua, 25 % nylonia)
Puikot: nro 3.5 pyöröpuikot
Ohje: Vauvan kerralla neulottu nuttu: Suuri Käsityölehti 2/2011
Vauvan kypärämyssy: Novita-lehti syksy 2007, Novitan nettisivut

Muistan lapsuudestani, kun serkkujeni synnyttyä naapurit ja sukulaiset toivat rotinoita tullessaan katsomaan pienokaisia. Rotinoiden vieminen vastasyntyneelle on vanha perinne ja ilmeisesti juuri Karjalaisessa kultuurissa ollut erityisen tärkeä. Olen tykästynyt ajatukseen perinteiden jatkamisesta ja niinpä veimme mukanamme myös tuoretta rieskaa.

Rieska on yksi parhaista ???????????????????????????????lapsuuden makumuistoista. Bertta-täti (jonka muistoksi neulotut sukat löydät täältä) oli tuonut ohjeen mukanaan kotitalostaan Lemiltä ja kun tiesi minun leivästä pitävän, teki sitä usein matkaevääksikin niin kauan kuin jaksoi leipoa. Nyt olen itsekin opetellut leipomaan rieskaa ja onnistunut jo 3 kertaa, ehkä voin jo sanoa osaavani?

ps. Tiedän, että rieska voi jollekin olla myös litteä lätty, mutta itselleni se on aina ollut ”oikea leipä”. Lituskaleipiin taas on aina liittynyt aina jokin etuliite, kuten ohra-, peruna- tai lapinrieska.

ps2. Oikeasti veimme rieskan jo eilen. Olin nimittäin lukenut kutsuviestin nopsasti töissä ja mieleeni oli jäänyt ”lauantai klo 13”. Kun eilen 13.20 saavuimme paikalle, löysimme isännän pihalta talvirenkaita vaihtamasta ja hän ihmetteli että eikös teidän pitänyt tulla vasta huomenna?? Tarkemmassa tarkastelussa viestissä puhuttiin sittenkin sunnuntaista… Tuoreen rieskan jätimme maisteltavaksi ja muuten palasimme asiaan tänään paremmalla ajalla 🙂

Mainokset