Avainsanat

, , , , ,

??????????????????????????????????????????????????????????????Projektini opetella neulomaan kirjoneulelapasia kunnolla etenee pikkuhiljaa. Näistä lapasista ensimmäinen valmistui kärkikavennusta lukuunottamatta jo juhannuksena, mutta sitten iski hitaus… Kärkikavennusta piti yrittää useamman kerran ennen kuin se onnistui ja toisen lapasen neulominen vei taas oman aikansa. Sitten sopivan sään odottelu kuvaamista varten ja viimeisenä vaiheena ruutupiirroksen teko, johon upposi koko eilinen ilta. Halusin tehdä ”oman” ruutupiirroksen, koska alkuperäiseen jouduin tekemään paljon muutoksia. Silmukoita oli jälleen liikaa ja jos olisin tehnyt ohjeen mukaisesti, perhosia olisi pitänyt tehdä vielä 1,5 jolloin kämmenosa olisi ollut rutkasti liian pitkä. (Ja jos ihan tarkkoja ollaan, näitäkään lapasia ei ole tehty täysin ”omalla” mallilla, koska vasta valmiit lapaset näyttivät kehityksen paikat esimerkiksi perhosten sijoittelun suhteen.)

Lanka: Punakirjava Pro Lana Pro Socks 4 fach Schwarzwald (100 % villaa, 25 % polyamidia 100 g =  420 m), musta samanpaksuista lankaa, jonka vyöte oli kadonnut
Puikot:
nro 3 sukkapuikot
Ohje: Eeva Haavisto: Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Malli nro 95, Kotka. Muokkasin ohjetta niin, että koko lapanen on kapeampi ja kämmenosa lyhyempi.

1. Luo 56 silmukkaa.
2. Neulo suljettuna neuleena pohjavärillä 2 o 2 n joustinneuletta 25 kerrosta.
3. Jatka kirjoneuletta ruutupiirroksen mukaan. Neulo peukalon silmukat (kuvassa punaisella merkityt ruudut) eriväriselle apulangalle.
4. Kavenna piirroksen mukaan.
5. Poimi peukaloa varten apulangalta 21 s. Neulo pohjavärillä noin 20 kerrosta, tee kavennukset.Perhoslapaset

Mainokset