Avainsanat

, , , , , , ,

IMG_4266IMG_4270Junamatkoille piti juhannuksen aikaan saada jotakin helppoa mutta ispiroivaa IMG_4203neulottavaa, joten aloin tehdä lapsen lapasia, kuvion sommittelin neuloessani. Kun ensimmäinen lapanen oli valmis, kuviointi muistutti mielestäni pieniä sydämiä. Alhaalta vihreäkirjava ja ylhäältä pinkki kuviolanka toi yllättäen mieleeni kukkapenkissä kasvavan pikkusydän –perennan. Siitäpä nimi tummanpunaisille ja ruskeille lapasille.

IMG_4276Ohje on Novitan peruslapasen ohje. Peukalokiilalliset lapaset on mielestäni helppo tehdä ja ne ovat kädessä hyvät, mutta kuvioneuleen sommittelu peukalon kohdalle on vaikeaa. Sen näkee hyvin tummanpunaisista lapasista, ruskeisiin en kohdistusta enää edes yrittänyt. Ruskeajämä myös uhkasi loppua kesken, joten peukaloista tuli raidalliset. Seuraavan, violettisävyisen parin neuloin suosiolla kokonaan raidalliseksi ja sain upotettua siihen mukavasti lisää jämiä. Vaaleanpuna-vihreät lapaset on neulottu Nalle Kukkaketo-jämästä, eli raidat syntyivät itsestään 🙂 Nämä lapaset loppusijoittuvat hyväntekeväisyyteen, todennäköisesti Vaaka-yhdistyksen lapaskeräykseen.

Lanka: Novita 7 veljestä (150 g = 300 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia) ja Novita Nalle (100 g = 260 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia), vastaavan paksuiset jämälangat
Puikot: nro 3.5 sukkapuikot
Ohje: Novita, peruslapanen

Mainokset