Avainsanat

, , , ,

???????????????????????????????Reilu vuosi sitten sairauslomalla ollessani sain ystävältäni ”tilauksen” virkata trikookuteista lelukoreja. Kaksi koria sain aikaiseksi järkevässä ajassa, mutta jäljelle jäänyt harmaanruskea kude tuotti päänvaivaa. Yritin parikin eri kertaa työstää sitä, mutta kude oli sen verran kapeaa, ettei siitä saanut aikaan isohkoa koria, jonka seinät olisivat pysyneet pystyssä. Kuukausi sitten nettiselailu muistutti minua pitsimattojen olemassaolosta ja päätin kokeilla, josko kuteet taipuisivat siihen. Hyvin taipuivat, tosin pari kerrosta ennen reunan röyhelöä piti jättää pois ja silti viimeisellä kerroksellä jännitti silti, saanko maton valmiiksi. Kudetta jäi 70 cm, joten ei mennyt edes tiukalle 😉 Maton halkaisija on noin 80 cm.

Muistelen, että korien virkkaus oli melko työlästä ja jouduin tekemään niitä pienissä erissä ja silti käsiin tuli rakkoja. Koreihin verraattuna matto valmistui ihmeen joutuisasti, yli puolet sai tehtyä muutaman??????????????????????????????? tunnin junamatkan aikana. Tällä kertaa virkkasin nro 8 muovikoukulla ja oikeassa kädessä pidin vanhaa kynsikästä, jonka kämmenosa on nahkalla vahvistettu. Varsinainen virkkaamisen erikoisvaruste siis… Onnistunut projekti sain aikaan sen, että kaivoin mökin kaapista sinertävät trikookuteet (joista piti tulla kori) ja nyt työn alla on toinen pyöreä matto…

Lanka: trikoo-matonkude
Koukku: nro 8 muovinen virkkuukoukku
Ohje: Juhannusruusu (Kauhavan kangas-Aitta, suunnittelija Marjukka Tyrväinen). Koska kudetta oli käytettävissä hieman niukasti, jätin kerrokset 16-19 virkkaamatta. 20. ja 21. kerroksella virkkasin kaarien väliin vain 2 ks, jolloin kaaren keskikohta osui 6 s pylväsryhmä keskelle.

Mainokset