Avainsanat

, , ,

Blogissa on ollut vähän hiljaisempaa, kun mitään valmista ei ole syntynyt. Kesken sen sijaan on taas monta projektia tyypilliseen tapaan…

??????????????????????????????? Kameran muistikortilta löytyi kuitenkin vielä jotain uutta päivitettävää, joululahja kahvista pitävälle ystävälle! Alunperin idea oli vähän toinen, mutta ompelukoneeni hylki kahvipusseja ja sai aikaan lähinnä lankalenkkisotkuja. Varsinkin pyöreän pohjan ompelu pussiin osoittautui hermoja raastavan mahdottomaksi. Muutettuani lennosta mallia homma alkoi sujua ja pussi valmistui ajoissa 🙂 Koska meillä ei ole kahvinkeitintä vaan pelkkä pressopannu, kauniita kahvipusseja kertyy pikkuhiljaa. Samalla idella toteutettuja pusseja saatatte siis nähdä täällä jatkossakin.

IMG_3880Tässä muistin varainen työohje, mielestäni ei pitäisi olla ainakaan mitään isoja virheitä ;).

1. Avaa 2 normaalikokoista kahvipussia saumoistaan. Puhdista pussit (vähempikin tarkkuus riittää, jos kahvintuoksu ei häiritse).
2. Leikkaa kaksinkertaisesta taftista yhden kahvipussin kokoinen pala.
3. Ompele kahvipussit sivusaumoistaan yhteen oikeat puolet vastakkain. Käännä oikein päin, tikkaa saumavara oikealta puolelta jos ompekoneesi siihen taipuu.
4. Käännä työ jälleen nurja puoli päällepäin. Halutessasi kohdista kuviot samalle kohdalle ja ompele pohja suoralla ompeleella  kiinni. Taita alakulmista kolmiot, ompele kolmion pohjaa pitkin. Kolmion pohjan pituus määrää pohjan ja sivun leveyden.
5. Ompele tafti pussiksi kuten kahvipussit.
6. Aseta kappaleet sisäkkäin, taita yläreunasta saumavarat pussin sisälle. Ompele yläreunaan tikkaus suoralla ompeleella.

Mainokset