Avainsanat

, , ,

IMG_4060Pääsiäinen lähestyy… Rairuoho on muuten kivaa, mutta sitä ei voi syödä😦 Tänä vuonna olenkin kasvattanut pääsiäisruohoksi herneen versoja, jotka voi juhlan jälkeen pistellä poskeensa! Viikonloppuna nähtiin kavereita ja vein tuliaiseksi ”pääsiäisasetelman”, jonka sadosta riittää toivottavasti iloa pitkälle syksyyn (jos vastaanottajan viherpeukalo vain toimii toivotulla tavalla…) Purkit päällystin erikeeperin ja jämäkankaiden avulla. Korkeassa purkissa chilin taimi, keltaisessa basilikaa ja vihreässä herneenversoja.

Ps. Herneen versoja ehdit kasvattaa vielä pääsiäiseksi, omani ainakin kasvoivat kuvassa näkyvään mittaan 4 päivässä. Osta ruokakaupasta pussillinen kuivaherneitä (hernekeittoon tarkoitettuja) ja liota niitä vedessä muutama tunti. Kylvä ohueen multakerrokseen tai paksun talouspaperikerroksen päälle. Pidä kylvös kosteana. Leikkaa versoja leivän päälle tai salaattiin. Hyviä ovat! (Ja halpoja, 500 g kuivaherneitä maksaa alle euron ja margariinirasian kokoiseen astiaan niitä mahtuu kylvämään noin 1/2 dl).