Avainsanat

, , ,

Kummitytön perheessä on kuluneena syksynä otettu tavaksi leipoa koko perheen voimin viikottain ja joulun toivelistalla olikin esiliinat 2,5 v neidille ja 5,5 v isoveljelle. Lempiväreinä kummitettavalla vaaleanpunainen ja sininen, veljellään taas vihreä ja keltainen. Selkeän toiveen jälkeen pitikin vain panna tonttupaja toimintaan ja kaivella vähän kangasvarastoja! Lopulta essut syntyivät parissa illassa. Paketeista paljastui lisäksi piparimuotit, muffinssivuokia sekä pieneen käteen sopivat silikonisuti ja -nuolija.

IMG_3859IMG_3855Tytön esiliina on ns. Peppi-essu. Kaavat ja ohjeet löytyvät ainakin Suuri Käsityölehdestä 11-12/2002 ja netistäkin niitä voi kyseisellä hakusanalla löytää. Alkuperäisessä mallissa essu oli tehty yksinkertaisesta kankaasta ja reunoihin ommeltu kanttinauhaa, mutta molempien lempivärien toteuttamiseksi tein kääntöessun, voi sitten valita värin päivän tunnelmien mukaan 🙂 Muutamaan kohtaan ompelin piparimuottien mallilla tikkauksia, jotta kankaat eivät ”löpsöttäisi” toisistaan irti.

???????????????????????????????IMG_3866Taskuihin ompelin napit näön vuoksi…

Pojan essu on tehty ”perinteisellä” esiliinan kaavalla. En löytänyt valmiita mittoja lapsen essuun, joten jouduin soveltamaan kokoa aikuisten essusta. Tämänkin ompelin kaksipuolisena. Siinä vaiheessa kun essu oli muuten valmis, tuli mieleen, että kaulahihna unohtui… Purkamaan en halunnut ryhtyä, joten kaulanauha muodostui nappikiinnitteiseksi. Ihan hyvä on kyllä noinkin ja pituutta saa säädettyä tarvittaessa.

???????????????????????????????IMG_3871

  essu

Mainokset