Avainsanat

, , , ,

Esittelyssä helmihiutaleet. Niitä onkin hyvä esitellä, sillä ikkunalautaan ropisee vesi kuin parhaina päivinä lokakuussa. Päivällä totesin ulos mennessäni, että maisema näyttäisi tällaisenaan oikein kivalta – jos elettäisiin huhtikuuta ja lumet olisivat juuri sulaneet pois… No, ehkä tänäkin talvena lunta jossain vaiheessa saadaan, ihan lumetonta talvea ei omalle kohdalle ole toistaiseksi sattunut.

???????????????????????????????Helmihiutaleiden valmistus-menetelmään tutustuin vuosi sitten syksyllä ostettuani Kädentaitomessuilta Helmimeren pisteeltä helmipaketin, jossa oli tarvikkeet muutamaan hiutaleeseen. Aiemmilta vuosilta helmiä on omissa varastoissa paljonkin ja niistä askartelin sitten lisää hiutaleita.

Hiutaleet valmistuvat siemen- ja putkihelmistä nopeasti kun on yhden tehnyt ja tekniikan hahmottanut. Ensin tehdään keskusrengas ja siitä sitten??????????????????????????????? yksin sakara kerrallaan eteenpäin. Jos on tehnyt helmitöitä jonkin verran, pystyy kyllä kuvan perusteella hahmottamaan helmien pujotusta. Varsinaista ohjetta en tänne tekijänoikeussyistä lisää, mutta sen löytää kirjasta Helmitöiden vuosi (Tiina Karttunen, Riikka Santonen 2006). Alkuperäisessä ohjeessa sakaroita oli 6, mutta mielestäni se oli turhan ”tukkoisen” näköinen ja siksi tein omiini vain 5 sakaraa.

Mainokset