Avainsanat

, , , , ,

???????????????????????????????Minulla on tasan yksi kummityttö, joka kyllä on siitäkin edestä maailman hurmaavin! Koska on mahdollisuus keskittyä vain yhteen pienokaiseen, seurauksena on se, että merkkipäivien edellä kummitäti ei oikein osaa päättää, mikä olisi se paras lahja. Niinpä 2-vuotias sai nukenvaatteiden lisäksi paidan myös itselleen. Jännitin kokoa ja hihat osoittautuivatkin vähän liian pitkiksi, mutta ei se menoa näyttänyt haittaavan 🙂IMG_3314

Ajatus kirjoneulepaidasta syntyi kirpparilta löytyneistä värikkäistä Novita Tennessee-keristä. Jokaista oli tietysti vain yksi kappale, joten mallin piti olla tarpeeksi värikäs! Haastetta toikin sitten pohjaväri, koska Novita Tennesseetä ei enää valmisteta, eikä samanpaksuista merseroitua puuvillaa löytynyt sopivassa värissä. Jouduinkin sitten tekemään pohjavärin yhdistämällä kahta ohuempaa lankaa.

Paidan neulominen oli luku sinänsä, koska ohje oli tehty ohuemmalle langalle ja jouduin laskemaan neuletiheyksien avulla sopivaa silmukkamäärää ja muita mittoja. Silmukkamäärän sai suht helposti ja senttimetreinä ilmoitetut pituusmitat menivät, mutta alkuperäisen ohjeen kohdat ”kavenna joka 3. krs” tuottivat hankaluuksia, joten purkamiselta ei tälläkään kertaa vältytty.

Lanka: Novita Tennessee (50 g = 107 m, 100 % merseroitua puuvillaa), pohjavärinä yhdistelmä valkoista Novita Kotiväkeä (200 g = 663 m, 100 % merseroitua puuvillaa) ja vaaleankeltaista Schachenmayr Cataniaa (50 g = 125 m, 100 % merseroitua puuvillaa)
Puikot: nro 3 pyöröpuikko
Ohje: Idea Moda 3/2009, muokattu paksummalle langalle ja kirjoneuleosuutta muuteltu oman mielen mukaiseksi.

Perhospaita2Perhonen

Mainokset