Avainsanat

, , , ,

IMG_3294Olin eilen ensi kertaa vierailemassa työkaverini luona. Halusin viedä tuliaisiksi jotain pientä, ja päädyin villasukkiin. Ensinnäkin siksi, että kippoja ja kuppeja aikuisen ikään ehtineellä varmasti on jo riittämiin ja vanhassa puutalossa villasukille on aina käyttöä. Sukkien koko oli vähän arvoitus, mutta osui onneksi oikeaan. Omassa jalassani en näitä pystynyt kuvaamaan, kun ovat noin kokoa 38.

Lanka: Novita Jussi (100 g = 200 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)
Puikot: nro 3,5 sukkapuikot
Ohje: Suuri Käsityölehti 6-7/2004. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen jatkoin mallineuletta myös jalkaterän päällä.

Sukkien mallineule, smokkipoimutus, näyttää ehkä haasteelliselta, mutta on itse asiassa todella helppo ja onnistunee jokaiselta, joka osaa neuloa joustinneuletta. Silmukkaluvun tulee olla jaollinen 8:lla (näissä 38 koon sukissa silmukoita on 56. Omaan, 41 numeroiseen jalkaan, tekisin varmaankin 64 s:lla).???????????????????????????????

1.-6. krs: 2 o 2 n joustinneuletta.
7. krs = ensimmäinen poimutuskerros: *2 o, 2 n, 2 o, kierrä lanka edestä taakse 3 kertaa näiden 6 silmukan ympäri, 2 n*, toista *–* kerroksen loppuun. Jokainen mallikerta täytyy aloittaa uudella puikolla, koska muuten langan kiertäminen silmukkaryhmän ympäri ei onnistu. Jos puikkoja on käytettävissä enemmän kuin 5, poimutuskerroksilla niitä voi ottaa työhön enemmän tai sitten siirrellä silmukoita niin, että poimutukset saa tehtyä 5 puikolla.
8.-12. krs: 2 o 2 n joustinneuletta.
13. krs = toinen poimutuskerros: 2 o, 2 n, *2 o, 2 n, 2 o, kierrä lanka edestä taakse 3 kertaa näiden 6 silmukan ympäri, 2 n*, toista *–* kerroksen loppuun. Tällä kerroksella poimutukset tulevat siis limittäin edellisten kanssa. (Huom! Viimeiseen poimutukseen käytetään kerroksen alussa neulottu 2 o).
14.-18. krs: 2 o 2 n joustinneuletta.
Jatkossa kerroksia 7.-18. toistetaan haluttu määrä, jonka jälkeen loppu neulotaan kuten perussukassa.

Mainokset