Avainsanat

, , , ,

IMG_3273Lankalaatikossa on IMG_3272jo vuosia ollut muutama kerä vaaleansinista Nalle-lankaa, joka ei ole muuttunut miksikään, koska väri ei ole inspiroinut. Nettireissuillani löysin tekstiiliteollisuuden sivuilta ohjeen lankojen mikrovärjäykseen tavallisilla karamelliväreillä.

Ensiksi vyyhdin kerät. Siihen sopi hienosti pari vierekkäin aseteltua tuolia.

IMG_3276

Sitten laitoin langan likoamaan etikka-vesi-seokseen (1/4 etikkaa, 3/4 vettä) noin 10 minuutiksi.

Etikka oli kaupan halvinta Xtra-väkiviinaetikkaa ja karamelliväri leivontahyllystä löytyvää Dr. Oetkeria.

Astioina käytin samoja mitä ruuanteossakin, koskaIMG_3278 karamelliväreissä ei ole myrkkyjä eikä langastakaan varmastikaan tartu niihin mitään vaarallista.

Sotkin nestemäistä karamelliväriä noin 1 tl/2 dl vettä ja valuttelin värin vyyhdin päälle. Paikoitellen jätin pohjaväriä kuitenkin näkymään.IMG_3288

Mikrotin lankaa täydellä teholla 2 minuuttia, käänsin langan ja mikrotin vielä toiset 2 minuuttia. Sitten annoin langan jäähtyä rauhassa ennen huuhtelua.

Lopuksi kuivasin langat vaakatasossa.

Ja tällaisiä värejä sain lopulta aikaan. Tuosta 2-värisestä yritin tehdä vihreä-sinistä, mutta sinisestä ja keltaisesta sotkettu karamelliväri ei jostain syystä ollenkaan tarttunut lankaan, vaan valui huuhtelun yhteydessä viemäriin. Niinpä värjäsin vaaleansiniseksi jääneet kohdat uudelleen punaisella.

Nyt langat ovat mielestäni kivemmat kuin alkuperäiset, katsotaan mitä niistä syntyy 🙂

 

 

Mainokset