Avainsanat

, , , ,

IMG_0824IMG_0825Minulla on jo vuosia ollut käytössä lapaset, jotka olen saanut äidiltä, joka taas on saanut ne aikanaan omalta äidiltään. Useampaan kertaan olemme mietineet lapasissa käytettyä tekniikkaa, mutta se on jäänyt arvoitukseksi kun samanlaisia ei ole tullut missään vastaan. Nyt äiti oli nähnyt ystävättärensä luona vastaavat ja saimme myös ohjeen! Lapaset on virkattu piilosilmukoilla edellisen kerroksen silmukoiden etureunaan. En ole kovin kaksinen virkkaaja, mutta sain lapaset kuitenkin valmiiksi 🙂

IMG_0828IMG_0827Omia, ruskearaidallisia lapasia en ollut tänä talvena käyttänyt ja kun kaivoin ne kaapista, huomasin, etteivät ne olleetkaan salmiakkikuvioiset. (Niin se muisti pätkii kun vanhaksi tulee, piti tuohon profiiliinkiin päivittää, että 27 tuli toissapäivänä täyteen…) Veikkaan, että ne on tehty samassa ohjeessa olevalla revontuli-kuviolla. Se päätyy kokeiluun seuraavaksi.

Lanka: Tummanpunainen Novita 7 veljestä (150 g = 300 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)  ja punakirjava Regia Alaska Color (200 g = 400 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)
Puikot: nro 4,5 virkkuukoukku
Ohje: Koko on naiselle sopiva, lapselle sopiva silmukkaluku on 40 ja miehelle 50. Jouduin jonkin verran muokkaamaan ohjetta, koska se oli paikoin melkoisen epäselvä, joten tässä minun ”näkemykseni” siitä. Huom! Lapanen virkataan spiraalina.
1. Virkkaa pohjavärillä 45 ketjusilmukkaa, sulje renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa piilosilmukoita edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan 9 kerrosta tai haluamasi määrä. Jatka virkkaamalla piilosilmukoita etureunasta, lisää ensimmäisellä kerroksella 10 s tasavälein.
2. Aloita kuvion virkkaaminen piirroksen mukaan oikeasta alakulmasta.Salmiakki33. Kun varsi on haluamasi mittainen, jätä peukalolle aukko kuvion vaihtumiskohdassa. Virkkaa ketjusilmukoita vuorotellen molemmilla väreillä, jätä 15 s väliin ja jatka kuviota.
4. Aloita kärkikavennus kun olet pikkurillin jälkeen virkannut vielä 1 cm:n. Virkkaa *2 s yhteen, 3 s*, jatka näin kunnes jäljellä on 10 s. Katkaise lanka ja pujota neulalla viimeisten silmukoiden läpi.
5. Peukalo: Poimi peukalon aukon reunoista yhteensä 25 s. Virkkaa spiraalina peukalon kynnen alkuun. Aloita kärkikavennus. Virkkaa *2 s yhteen, 2 s*, jatka näin kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka ja pujota neulalla viimeisten silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.

Mainokset