Avainsanat

, , ,

IMG_0797Turkoosien puuhelmien lisäksi Taitoisa-liikkeestä tarttui mukaan myös punaisia ja violetteja yksilöitä. Askartelin niistä äidille ystävänpäivälahjaksi korun, joka sopii aiemmin neulomaani tunikaan.

Helmien malli kehkeytyi omassa päässä samalla kun niitä tein. Alunperin ajatus oli vähän erilainen, mutta kun siitä ei tullut mieleistäni, muutin suunnitelmaa ja tein tällaiset. Helmien pituus on noin 65 cm, eli ne menevät helposti pään yli. Sen kummempaa kiinnitysmekanismia ei siis tarvinnut miettiä.

Tarvikkeet:
– korunyöriä (tai muuta vahvaa lankaa) á 75 cm 3 kpl
– pieniä pyöreitä puuhelmiä (4 mm) 200 kpl
– isompia pyöreitä puuhelmiä (6 mm) 121 kpl
– ovaaleja puuhelmiä (15×7 mm) 44 kpl
Ohje: IMG_0800
(Ensimmäinen ”kerros” on pikkukuvassa ylimpänä)
1. Pujota ensimmäiseen nauhaan 1 soikea, sitten *2 pientä, 1 isompi, 2 pientä, 1 soikea*. Toista *–* yhteensä 20 kertaa.
2. Ota toinen nauha. Pujota se edellisen ”kerroksen” ensimmäisen soikean helmen läpi, sitten pujota nauhaan *3 pientä, 1 isompi, 3 pientä, pujota nauha seuraavan edellisen kerroksen soikean helmen läpi*. Toista *–* yhteensä 20 kertaa.
3. Ota kolmas nauha. Pujota siihen 1 soikea, *2 isompaa, pujota nauha edellisen kerroksen ensimmäisen isomman helmen läpi, 2 isompaa, 1 soikea*. Toista *–* yhteensä 20 kertaa.
4. Pujota työn molempiin päihin vielä yhdet soikea helmet, joista kaikki kolme lankaa menevät läpi, päättele langat.

Ps. Monta projektia on tällä hetkellä viimeistelyä vaille valmiita, joten lähitulevaisuudessa on lupa odottaa tiiviitä päivityksiä 🙂

Mainokset