Avainsanat

, , , ,

???????????????????????????????Tasaisin väliajoin jossain mediassa todetaan, että suomalaiset eivät enää nykyään lähetä paperisia tervehdyksiä entiseen malliin, vaan kortit ja kirjeet ovat korvautuneet sähköisillä viestintäkeinoilla.

Viimeisen kahden viikon aikana olen kortteja askartelemalla edesauttanut sitä, että ainakin minulla riittää lähetettävää toviksi jos toiseksikin. Itselleni on nimittäin usein käynyt niin, että askartelu tulee mieleen siinä vaiheessa kun kortti pitäisi jo saada postiin tai vaihtoehtoisesti hetki ennen syntymäpäiville tai muuhun juhlaan lähtöä. Siinä sitten hätäisesti tekee jonkinlaisen virityksen ja työntää kuoreen niin ettei liima ole vielä ehtinyt kuivua…

Leikkasin korttipohjat isoista kartongeista, joita olen jokunen vuosi sitten ostanut kirjakaupan loppuunmyynnistä. Aika moneen korttiin liimasin ”taustakuvaksi” vanhoista kalentereista ja lahjapapereista leikattuja paloja. Viimeistelin kortit kuviopapereista leikatuilla suikaleilla, tarroilla, haaraniiteillä, virkatuilla kukilla, puukuvioilla, paperinarukukilla jne. Kaikenlaisen pikkutilpehöörin jemmaus on siis kannattanut ja tyytyväinen voi olla siihenkin, että sain varastoja hieman pienemmiksi…

Myönnettäköön, että korttihullutus meni lopulta aika pitkälle ja valmiita on tällä hetkellä kuutisenkymmentä korttia eri teemoihin liittyen. Lisäksi osa on jonkin verran keskeneräisiä ja sitten vielä ne joulukortit…

IMG_3159Tässä muutama korttisuosikkini. Vaaleanpunaisessa kortissa on kalenterista leikattu taustakuva, oikeassa reunassa kuviopaperista leikattu suikale, perhostarra ja vasempaan reunaan ommeltu kiiltävää jämälankaa, josta tein myös rusetin.
Pinkkiin korttiin on leikattu taustakuva pussilakanapakkauksesta, oikeassa reunassa on kuviopaperista leikattu suikale, lisänä erikokoisia sydäntarroja.
Keltaisessa kortissa on lahjapaperista leikattuja neliöitä ja kissaa esittävä kohotarra.
Vihreässä kortissa on kalenterista leikattu taustakuva, alareunassa kuviopaperista leikattua suikaletta ja puisia kanakuvioita.
Oranssiin korttiin on leikattu taustakuva kalenterista ja lisätty paperinarusta kukka. Kukan ohje: tee pahviin 8 reikää paksulla neulalla ympyrän muotoon (ympyrän halkaisija noin 1 cm). Leikkaa ohuesta paperinarusta 4 noin 7 cm pituista pätkää. Pujota pätkät vastakkaisista rei’istä niin, että ”hännät” jäävät kortin oikealle puolelle. Tee terälehdet kiertämällä paperinarua sopivalta matkalta auki ja leikkaa tarvittaessa loppu pois.

Mainokset