Avainsanat

, ,

IMG_3058Neuloin serkulleni joululahjaksi tupsupipon kimaltelevasta Novita Crystal -langasta, jota oli jäänyt edelliseltä talvelta varastoon. (Silloin neuloin samanlaisen pipon mutta ilman tupsua toiselle serkulle.) Voisin neuloa tällaisen itsellekin, mutta värikartta on viime vuodesta ilmeisesti muuttunut, eikä ihan minua miellyttäviä värejä näytä nyt olevan tarjolla. Mutta katsotaan jos sopiva väri löytyy, niin ehkä sitten taas puikot pääsevät töihin…

Kun pipon tupsua leikkasi auki, tuntui että lankaan kudotut paljetit levisivät joka paikkaan. Olisi ehkä kannattanut leikata jossain muualla kuin sohvalla…

Lanka: Novita Crystal (100 g = n. 55 m, 51% akryyliä, 18% mohairia, 18% polyamidia, 13% polyesteriä)
Puikot: nro 6 sukkapuikot
Ohje: Novita-lehti syksy 2007
1. Luo 52 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo 1 o, 1 n joustinneuletta suljettuna neuleena 4 cm.
2. Jatka neulomalla 3 n, 1 o –joustinneuletta.
3. Kun pipon korkeus on n. 16 cm, aloita kavennukset: Neulo jokaisen 3 nurjan silmukan kohdalla 2 s nurin yhteen. Kerroksella kaventuu 13 s ja työhön jää 39 s.
4. Jatka 2 n, 1o –joustinneuletta 4 krs:ta. Neulo sitten jokaisen 2 nurjan silmukan kohdalla 2 s nurin yhteen. Kerroksella kaventuu 13 s ja työhän jää 26 s.
5. Jatka 1 n, 1 o -joustinneuletta 2 krs:ta. Neulo sitten koko krs:n ajan 2 s oikein yhteen. Työhön jää 13 s. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi.
6. Tee  pipon päälaelle n. 7 cm halkaisijaltaan oleva tupsu.

Mainokset