Avainsanat

, , ,

SikSak-huivi oli esittelyssä huhtikuussa ja nyt syntyivät sukat samalla tekniikalla. Tämän punakirjavan Novitan Kukkaketo -langan sain kavereilta viime vuonna syntymäpäivälahjaksi ja nyt se syntyi omia jalkoja lämmitäviksi sukiksi. Lisänä käytin vähän yksiväristä vaaleanvihreää, sillä mielestäni kantapäästä tulee näillä raitalangoilla hassu, ja pelkkää kantapäätä ei toki voi tehdä eri värillä, sekin näyttäisi kummalliselta 😉 Sukka voi näyttää vaikealta toteuttaa, mutta ei oikeastaan ole. Pohjalla on perussukan ohje, ja siksakit syntyvät silmukoita lisäten ja vähentäen.

Lanka: Novita Nalle Kukkaketo ja vaaleanvihreä (100 g = 260 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)
Puikot: nro 3.5 sukkapuikot
Ohje: Katso perussukan ohje. Neulo 4 ensimmäistä kerrosta sileää nurjaa. Seuraavalla krs:lla neulo *1 s o, lk, 5 s o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s o yhteen, siirrä nostettu neulottujen yli, neulo 5 s o, lk*. Toista *-* kerroksen loppuun. Neulo seuraava krs aina oikein, neulo langankierrot kiertäen, jottei työhön synny reikiä (ellet erityisesti halua niitä koristeeksi). Toista näitä kahta kerrosta kunnes varsi on haluamasi pituinen. Huomio, että kavennus- ja lisäyskohdat ikäänkuin ”siirtyvät” koko ajan kerroksella eteenpäin, mutta tee ne silti aina samaan kohtaan, jotta siksakien huiput pysyvät terävinä. Kerroksen vaihtumiskohta on siinä missä aloituslangan pää, vaikka IV ja I puikon vaihtumiskohta tuntuukin siirtyvän kerros kerrokselta.

Kun varsi on valmis, neulo kantalappu ja kantapohjan kavennukset normaalisti. Aloita sitten jalkaterä. Neulo nyt siksakia puikoilla II ja III. Neulo *1 s o, lk, 5 s o, nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s o yhteen, siirrä nostettu neulottujen yli, neulo 5 s o, lk*. Toista *-* toisen kerran. Neulo vielä 1 s o. Neulo jalkaterä haluamasi pituiseksi. Jos haluat jatkaa siksakia kärkeen asti, tee kavennukset ja lisäykset aina samassa kohtaa. Kärjen voit tehdä myös tavallisesti ilman siksakia.

Mainokset