Avainsanat

, , ,

Puuvillaisia jämälankoja oli yksi pussi pullollaan, ja päätin että johonkin ne pitää saada hupenemaan. Osa väreistä oli turhan kirkkaista ja jäi odottelemaan omaa vuoroaan tuonemmaksi, mutta osa oli kuin tehty keväistä huivia varten. Ihan perussuoraa en jaksanut neuloa, ja kokeilinkin sitten siksak-kuvion neulomista. Varsinaista ohjetta minulla ei ollut, ja muutama kokeilu tarvittiin ennenkuin homma alkoi luistaa. Lopputulokseen olen tyytyväinen, huivi sopii hyvin vaalean kevättakin seuraksi!

Lanka: Eriväriset puuvillaiset jämälangat, ohuimmat kaksinkertaisina
Puikot: nro 4  pitkät puikot
Ohje: Huivin leveys on noin 27 cm ja pituus noin 185 cm.
1. Luo 69 s. Neulo 4 krs sileää nurjaa (oikea krs: neulo silmukat nurin, nurja krs: neulo silmukat oikein).
2. Aloita siksak-neule. Oikean puolen krs: nosta 1 s oikein neulomatta (tämä on reuna-s). Tee ylivetokavennus: nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein, vedä nostettu neulotun yli. *Neulo 9 s oikein, tee langankierto, neulo 1 s oikein, tee langankierto, neulo 9 s oikein, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 seuraavaa silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu neulottujen yli.* Toista *-*. Neulo 9 s oikein, tee langankierto, neulo 1 s oikein, tee langankierto, neulo 9 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, neulo 1 s oikein (tämä on reuna-s). Nurjan puolen krs: nosta 1 s nurin neulomatta. Neulo nurjaa krs loppuun. Huom. Neulo langnakierrot kiertäen, ettei työhön synny reikiä.
3. Toista oikeaa ja nurjaa kerrosta, kunnes huivi on haluamasi pituinen. Neulo loppuun 4 krs sileää nurjaa kuten työn alussa. Päätä silmukat ja päättele langanpäät.

Mainokset