Avainsanat

, , , ,

Nyt on ”lupa” saattaa tämä sukkaprojekti blogiin saakka, Saksasta tuli nimittäin tänään sähköpostia, että sukat olivat löytäneet tiensä kaiman varpaita lämmittämään. Kelpaa sitten vaihto-opiskella ja saksaakin päntätä 🙂

Kirjoneulemallin poimin Haapsalusta ostetusta kortista. Sikäli mikäli ymmärsin oikein, kyseessä on malli Länsi-Nigulasta, joka lienee jokin virolainen kylä. Kummitäti voisi sopivan tilaisuuden tullen kommentoida, olenko ihan väärillä jäljillä… Perinteinen malli tai ei, näillä väreillä kuviosta tulee lähinnä mieleen 60-luku.

Mallikerta on 12 silmukalla jaollinen, joten tein sukat 48 silmukalla, jolloin kuviot oli helppo sovittaa. Ainoa hankaluun oli kantapään jälkeiset kiilakavennukset, niitä sorvasin muutamaan kertaan ennenkuin tuli hyvä. Lopputuloksena se, että kiilakavennuksen silmukat kannattaa neuloa yksivärisesti (tässä tapauksessa ruskealla), jolloin kuvion kanssa ei tule myöhemmin ongelmia. Jossain vaiheessa ehkä kokeilen mallia vielä ohuemmalla langalla, jolloin sukan ilme tottakai muuttuu.

Lanka: Ruskea ja oranssi Novita 7 veljestä (150 g = 300 m, 75 % villaa, 25 % polyamidia)
Puikot:
nro 3.5 sukkapuikot
Ohje: Perussukka, mallikuvio ohessa. Joustinta neuloin noin 2 cm ennen mallineuleen aloittamista.

Mainokset