Avainsanat

Opiskelukaverini 30-v. syntymäpäiviä vietettiin eilen yllätysjuhlien merkeissä. Mietin sopivaa ohjelmanumeroa juhliin ja päädyin piñataan. Piñata (tai suomalaisittain pinjata) on perinteinen meksikolainen leikki, jossa ripustettavan hahmon sisälle on piilotettu esim. makeisia, jotka vapautuvat kun hahmo rikotaan. Angry birdiin päädyin, koska pallon muoto oli juuri sopiva ja toisaalta jotakin söpöä eläinhahmoa olisi ollut sääli lyödä mailalla (tai tässä tapauksessa kaulimella, koska sopivaa mailaa ei ollut saatavilla).

Angry bird -piñata syntyi sanomalehtisuikaleista, jotka kiinnitin liima-vesi-seoksella ilmapallon päälle. Päällimäiseen kerrokseen käytin kaapista löytynyttä ikivanhaa silkkipaperia, joka sattui olemaan sopivan väristä. Työn kuivuttua maalasin työn akryyli- ja kangasväreillä.  Nokka syntyi vessapaperirullasta ja päälaen heltta kartongista.

Ja miten kiukkuiselle linnulle sitten lopulta kävi? Kolme kerrosta sanomalehteä + silkkipaperi oli vähän turhan vahva seinämä ja ripustusnaru repesi kerrosten läpi ennenkuin piñata hajosi. Loppujen lopuksi se kuitenkin saatiin rikki niin että sisällä olleet namit ja serpentiinit vapautuivat. Jatkokäytöksi suunnittelimme vappunaamaria, silmien kohdille täytyisi vain leikata aukot…

Mainokset